Про співпрацю платників податків та податківців йшлося на зустрічі голови ДПС України у Вінницькій області Ірини Зленко із представниками бізнес-кіл обласного центру.

Ірина Зленко

"Непідвищення зарплати стримує відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Певна кількість платників ще не досягла тих норм, які мають бути виконані згідно Податкового Кодексу. Над цими питаннями ми працюємо із керівниками підприємств, надаємо роз\'яснення", - зауважила І. Зленко.

За її словами, свідоцтво платника ПДВ наразі у сервісних Центрах надається без перешкод і за малий термін.

"Для нас важливо, щоб свідоцтво платника ПДВ в подальшому надавалось в електронному режимі", - підкреслила керівник податкової, акцентувавши увагу на нових сервісах податкової.

У зустріч податківців та підприємців брали участь і керівники громадських організацій міста Вінниці, які відзначили, що механізм повернення ПДВ у автоматичному режимі набуває популярності на вінницьких підприємствах. Так, цьогоріч критеріям, визначеним в Податковому Кодексі України, відповідають вже 9 платників. На 1 вересня на розрахунковий рахунок заявлено 94,2 млн грн, відшкодовано 125,8 млн грн, що на 18,8 % більше ніж у 2011 році.

Довідка:

Вінницька ОДПІ – найбільша з районних інспекцій в області. За 8 місяців 2012 року від платників податків області надійшло 2 млрд 826,5 млн грн. У цій сумі надходження, забезпечені працівниками Вінницької ОДПІ, склали 1 220,8 млн грн, в т.ч. 630,1 млн грн до Державного бюджету і 590,7 млн.грн. – до місцевого бюджету.



Переглядів: 3882
Поширень: 0