За звітний період видатки міського бюджету склали майже 964 мільйони гривень, що більше на майже 29 відсотків від показника минулого року. Основними споживачами бюджетних коштів залишилися галузі освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Так, зокрема, для освітянської галузі було виділено понад 246 мільйонів гривень. За ці кошти було забезпечено утримання мережі навчальних загальноосвітніх та дошкільних закладів. Крім того, цьогоріч відкрито дошкільний навчальний заклад №5 на вулиці Червоноармійській на 6 груп. Також проводиться облаштування дошкільного навчального закладу в мікрорайоні «Поділля», який планується відкрити до кінця року. У цьому садочку вже невдовзі функціонуватиме 14 груп для малечі.

За інформацією головного фінансиста міста Наталі Луценко, упродовж 9 місяців 2012 року на утримання установ охорони здоров’я із міського бюджету було направлено понад 156 мільйонів гривень, які витрачались на поточний та капітальний ремонти центрів первинної медико-санітарної допомоги тощо. «За рахунок субвенції державного бюджету для ЦПМСД у звітному періоді придбано шість рентгенапаратів на суму 4,2 млн.грн. та два флюорографа на суму 1,3 млн.грн., - говорить директор департаменту фінансів. - До кінця року планується повністю освоїти виділених місту 10 млн.грн. субвенцій з державного бюджету на придбання необхідного медичного обладнання».

Також на 20 відсотків збільшилась сума видатків на соціальний захист, яка за звітний період склала більше 241 мільйона гривень. В основному це видатки на надання пільг та субсидій населенню, а також виплата допомог сім\'ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства та інші соціальні виплати. За рахунок цих коштів пільги отримувало понад 37 тисяч вінницьких сімей, субсидії – понад 10 тисяч родин, соціальна допомога виплачувалася 32 тисячам сімей.

На поточне утримання житлово-комунального господарства цьогоріч було направлено 28,5 млн. грн. За рахунок цих коштів проводився благоустрій міста, оплачувались роботи по аварійному обслуговуванню внутрішньобудинкових мереж тощо. Крім того, кошти міського бюджету використовувались на проведення капітального ремонту об’єктів благоустрою, житлового фонду, придбання техніки та обладнання для підприємств ЖКГ та інші роботи.

Під час засідання виконавчого комітету міський голова Володимир Гройсман зазначив, що на сьогоднішній день слід зосередитись не лише над завершенням бюджетного року, а й над проектом бюджету 2013 року. «Є ще значний обсяг роботи, над яким слід працювати, проте я вдячний усім департаментам за проведену у поточному році роботу», - зазначив мер міста.



Переглядів: 3934
Поширень: 0