Протягом десяти місяців 2012 року відділом внутрішньої безпеки при ДПС у Вінницькій області було виявлено 6 злочинів, до органів прокуратури для прийняття рішення направлено 14 матеріалів службових перевірок. Як наслідок, порушено 4 кримінальні справи. Про це повідомив начальник відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Вінницькій області Управління внутрішньої безпеки ДПC України В‘ячеслав Тишківський. Тому одним з пріоритетних напрямків роботи відділу є постійна упереджувальна та роз’яснювальна робота серед працівників податкової служби. Так, - зазначив В‘ячеслав Тишківський, - для упередження корупційних діянь в лавах податкової служби області протягом січня-жовтня 2012 року було проведено понад 500 профілактичних заходів лекцій, бесід в колективах, виступів в засобах масової інформації тощо.

Окрім цього, з метою своєчасного повідомлення про порушення вимог чинного законодавства податківцями, проводиться агітаційна робота з платниками податків. Приміром, щоб залучити громадян до викорінення корупційних проявів в діяльності податківців, в усіх податкових інспекціях та багатолюдних громадських місцях розміщено плакати з антикорупційної тематики із зазначенням номерів телефону "довіри" підрозділу, на який цілодобово можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДПС Вінниччини, а також прямої телефонної лінії „Пульс податкової” (044-284-00-07), яка з лютого нинішнього року функціонує на рівні ДПС України.

Нагадаємо, що цей телефонний сервіс був створений за ініціативи Голови ДПС України Олександра Клименка для подолання корупції в лавах відомства та ліквідацію будь-яких перешкод, що стоять на заваді підприємницької діяльності платників податків.



Переглядів: 2977
Поширень: 0