Державна податкова служба звертає увагу банків та фінансових установ: якщо платник відкриває або закриває рахунок у будь-якому банкові, останній протягом трьох робочих днів (включаючи день відкриття/закриття) має обов‘язково повідомити про це органи податкової служби. Це передбачено відповідним Порядком, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2012 № 426.

Інформація подається в електронному вигляді з використанням засобів електронного цифрового підпису з посиленими сертифікатами відкритих ключів засобами електронної пошти мережі Інтернет (далі - засоби телекомунікаційного зв’язку) на єдину адресу [email protected] до «Інформаційного порталу органів ДПС України».

Якщо з технічних причин повідомлення в електронному вигляді неможливе, воно може бути надано або надіслано поштою з повідомленням про вручення в паперовому вигляді протягом трьох робочих днів з дня відкриття/закриття рахунка (включаючи день відкриття/закриття) до органу ДПС, у якому платник податків обліковується як платник податків і зборів. У цьому випадку повідомлення обов‘язково має супроводжуватись листом, в якому зазначається причина неможливості подання повідомлення в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.



Переглядів: 4061
Поширень: 0