Окрім них чекають усіх тих, хто на період новорічно-різдвяних свят працює акторами-казковими героями та аніматорами або торгують яликами та новорічними прикрасами...

Не секрет, що саме у цей час серед попит на послуги працівників цих професій стрімко зростає. Відтак податківці нагадують, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (зазвичай це – проведення новорічних поздоровлень на замовлення, участь у святкових виставах, балах, маскарадах, корпоративах у ролі «Діда Мороза» та «Снігуроньки») необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб. Для цього таким громадянам доведеться або ж подати декларацію та сплатити податок, або ж зареєструватися підприємцем, або ж змусити свого роботодавця (у разі найманої співпраці) працевлаштувати вас офіційно з подальшою сплатою належного податку.

Отож, податківці наголошують – незважаючи на те, що наразі триває мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу, громадяни, які мають інформацію про порушення податкового та трудового законодавства у цій сфері, можуть сміливо звертатися до органів ДПС або ж на гарячу телефонну лінію «Пульс податкової».



Переглядів: 3798
Поширень: 0