Насамперед, приємною новиною для підприємців-спрощенців другої групи стане можливість звітування до податкової за підсумками року, а не кварталу як це було раніше. Для єдинників п’ятої та шостої груп зняті обмеження щодо кількості працюючих. Для них же із семи й десяти відсотків до п\'яти й семи відсотків зменшенні ставки оподаткування єдиним податком.

Крім того, починаючи з 1 січня 2013 року п’яту групу зможуть обрати фізичні особи, а шосту – юридичні особи, обсяги яких не перевищують 20 млн.грн. Щодо ставок податку, то ті спрощенці хто забажає бути платником ПДВ сплачуватиме 5 % від доходу, а у разі включення ПДВ до складу єдиного податку ставка становитиме 7%.

Також відтепер всі бажаючі обрати спрощену систему оподаткування можуть зробите це, подавши заяву не лише особисто або через уповноважену особу, але й поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв\'язку в електронній формі.

Нагадаємо, що наказом Мінфіну від 07.11.2012р. № 1159 викладено в новій редакції форми декларацій платників єдиного податку фізичних та юридичних осіб. Але звітуватимуть вони за такими формами, починаючи зі звітних періодів діяльності у 2013 році.

Податківці Вінниччини переконані, що до платників єдиного податку, кількість яких зросла впродовж 2012 року на 5 тисяч осіб, будуть і надалі долучатимуться суб’єкти підприємництва, котрі оцінять переваги спрощеної системи оподаткування.



Переглядів: 4355
Поширень: 0