Додамо, що станом на 1 січня 2013 року в області на обліку перебувало понад 41,6 тисяч діючих підприємців – платників єдиного податку, що на 4,9 тисячі осіб більше, ніж на початок 2012 року. При цьому, найпопулярнішою серед спрощенців залишається друга група – її обрали майже 60 відсотків фізичних осіб платників єдиного податку.

Наразі, керівник податкового відомства області Ірина Зленко наголошує, що для зручності ведення бізнесу за ініціативи ДПС України з 1 січня 2013 року вступило в силу на законодавчому рівні зменшення ставки податку для 5-ї та 6-ї груп. Відповідно з 7% і 10% до 5% та 7%. Крім того, скасовані обмеження для цих груп щодо кількості найманих працівників. Щодо спрощення звітності, то для платників другої групи звітність подаватиметься лише один раз на рік, а не щоквартально, як це було раніше.

Додамо, що позитивним моментом для збільшення привабливості започаткування власної справи є і те, що при подачі суб’єктами господарювання – фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів, тощо).



Переглядів: 3026
Поширень: 0