Загалом наразі на Вінниччині обліковується понад 123 тисячі платників податків юридичних та фізичних осіб. Про це повідомляє голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко.

Як наголошує високопосадовець віднедавна зареєструвати свою справу вінничанам стало простіше. Адже після реєстрації власного бізнесу платникам податків більше не потрібно звертатися до податкових органів для взяття на облік. Їм достатньо тільки подати відповідні документи державному реєстратору. Після їхнього отримання, держреєстратор вносить підприємство або підприємця до Єдиного державного реєстру. Після чого, відомості з нього надходять до податкових органів.

У свою чергу, органи ДПС протягом одного дня здійснюють постановку на облік цього платника податків та повідомляють про це державного реєстратора. Після цього реєстратор видає підприємству виписку, в якій підтверджується факт здійснення державної реєстрації та надаються відомості про взяття на облік в органах ДПС.

Очільник обласних податківців Ірина Зленко переконана, що таке нововведення, а саме, скасування необхідності отримання в органах ДПС довідки про взяття на облік, суттєво спростить процедуру започаткування бізнесу вінницькими підприємцями та дозволить, при цьому, заощадити їхній час та витрати.



Переглядів: 4092
Поширень: 0