Він зауважив, що працівникам Міндоходів небайдужий авторитет служби. Відтак, аби не допустити скоєння корупційних злочинів, зусилля управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів зосереджені саме на попереджувально-профілактичній роботі. Паралельно з цим здійснюються службові перевірки та розслідування. Так, протягом п‘яти місяців 2013 року їх було проведено 38, матеріали 16 з них було направлено до органів прокуратури.

Зокрема, прокуратурою м. Вінниці 21 травня саме за матеріалами службової перевірки, проведеної управлінням внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Вінницькій області, було зареєстровано кримінальне провадження стосовно ревізора-інспектора Вінницької ОДПІ, який під час проведення планової документальної перевірки одного з місцевих підприємців щодо дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства не дослідив фінансово-господарські операції платника та не донарахував до бюджету податків на суму майже 1,8 млн. грн., чим завдав шкоди державним інтересам.

Інший приклад. Днями, завдяки діям працівників внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів області, викрито службових осіб Барської МДПІ. Перевіряючи одне з підприємств району, вони вчинили дії, що мають ознаки службового злочину. Справу було передано до прокуратури, де 31 травня зареєстровано кримінальне провадження.

Для всіх небайдужих В’ячеслав Тишківський нагадує, що в управлінні внутрішньої безпеки працює цілодобова лінія телефону „довіри” ((0432) 660205). Зателефонувавши на неї, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів Міндоходів. Окрім цього активно діє інтерактивний цілодобовий сервіс «Пульс» (044)284-00-07), де представники бізнесу мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Міністерства доходів та зборів та оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.



Переглядів: 3125
Поширень: 0