Задля інформування представників бізнесу про останні законодавчі нововведення та практики застосування норм Податкового кодексу захід організовано Міндоходів України спільно з редакцією журналу «Вісник податкової служби України». Це перший кущовий семінар за участі фахівців центрального апарату Міністерства після початку функціонування на регіональному рівні Головних управлінь Міндоходів. Учасники семінару мали нагоду обговорити актуальні питання адміністрування ПДВ, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, нововведення щодо застосування РРО. Крім того, значна увага була акцентована на можливостях електронного звітування та безкоштовних програмних продуктах і сервісах, що стали доступними завдяки безкоштовним сертифікованим електронним ключам.

нарада

Вітаючи учасників семінару, перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Володимир Ліщенко зазначив, що надання якісних сервісних послуг, роз’яснювальна робота з платниками залишаються пріоритетом в роботі Міністерства доходів і зборів та його територіальних органів, тому проведенню семінарів та практикумів для платників буде і в подальшому приділятися особлива увага. „Ми бачимо потребу бізнесу бути обізнаним не лише в тонкощах податкового та митного законодавства, а й в можливості на таких семінарах обговорити необхідність спрощення адміністрування того чи іншого платежу чи запропонувати методологам Міністерства доходів і зборів вносити пропозиції до змін нормативно-правових актів”, - зазначив високопосадовець.

Спікером семінару виступив головний редактор журналу „Вісник податкової служби України” Петро Кричун, який також презентував перспективи інформування бізнесу та громадськості стосовно діяльності Міндоходів та роз’яснення податкового, бухгалтерського обліку і митного законодавства через профільне видання „Вісник податкової служби України”.

нарада

Жвавий інтерес публіки викликали всі теми семінару, а отже під час дискусійної частини кожен лектор відповів на чималу кількість запитань. Окрім цього, всі учасники заходу отримали цікаву друковану продукцію та попрацювали в окремих секціях за тематикою лекційної частини.

Загалом проведений захід для більше двохсот платників став цінним багажем знань щодо змін в законодавстві та в практичному застосуванні норм Податкового кодексу. А для поширення напрацювань семінару з актуальними відповідями на запитання його учасників дописувачі „Вісника податкової служби України” зможуть ознайомитися уже на сторінках найближчих номерів.



Переглядів: 4149
Поширень: 0