Про це інформує начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко.

Вона зауважує, що переважна більшість із претендентів на податкову знижку – майже 87 відсотків або 5774 вінничан – задекларували витрати на користь закладів освіти. Решта – повідомили про те, що користувались іпотечним кредитом (258 громадян), сплачували страхові платежі (608 громадян), оплачували допоміжні репродуктивні технології (9 громадян), мали витрати з будівництва чи (придбання доступного житла та переобладнання транспортних засобів на використання газу (2 громадян).

Ірина Зленко наголошує, що від громадян, які зобов’язані подати декларації про майновий стан і доходи, податкові інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області приймали їх до 1 травня. Натомість, термін звітування для осіб, які мають право на податкову знижку, обмежується тільки звітним роком. Тож, очільник обласних підрозділів Міндоходів ще раз звертається до вінничан, котрі повинні були подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік, але в силу різних обставин не зробили цього до 1 травня. Радить їм не баритися та задекларувати свої доходи і сплатити податок.

Нагадаємо, що у цьогорічній деклараційній кампанії взяли участь майже 18,2 тисячі наших земляків. За результатами перерахунків 2/3 з них нараховано до сплати у бюджет 12 млн. 394,4 тис. грн.



Переглядів: 2876
Поширень: 0