Як розповів газеті «МІСТО» перший заступник міського голови Іван Михайлюк, це на 20% більше, аніж на початку року. Зокрема, серед боржників не тільки кілька ЖЕКів Вінниці, але й ВАТ «Вінницягаз», ВАТ «Вінницький завод Пневматика», ДП «Вінницькій авіаційний завод» та ін.

- Основне завдання – погашення заборгованості по заробітній платні, - каже Іван Михайлюк. – Вінничанам важко пережити кризу в умовах, що склалися із затримкою зарплатні. Отже, мене найбільше цікавлять терміни погашення заборгованості та гарантії погашення.

На нараді про заборгованість із виплати заробітної плати більшість керівників боргуючих підприємств Вінниці гарантували, що розрахуються із робітниками до 1 квітня. Ці слова – перевірятиме спеціальна комісія. Якщо графіки будуть порушені, обіцяє Іван Михайлюк, боржників перевірятиме Державна інспекція праці у Вінницькій області, а також – управління праці та соцзахисту. Якщо порушення після перевірок не будуть усунуті – прокуратура матиме привід для порушення ще однієї кримінальної справи. Станом на 24 лютого таких кримінальних справ проти бездіяльних роботодавців порушили шість.


Переглядів: 3090
Поширень: 0