Переважна більшість платників збору за спеціальне використання води, лісових ресурсів, плати за користування надрами Вінниччини вже задекларувала свої податкові зобов’язання. Головне управління Міндоходів та зборів у Вінницькій області нагадує, що для квартальної звітності граничний термін подання 9 серпня 2013 року.

Звертаємо увагу, що по двох ресурсних платежах змінилась форма податкової звітності. Так, за І півріччя 2013 року податкову звітність подається: по збору за спеціальне використання води відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 21.12.2012 року №1403; по збору за спеціальне користування лісовими ресурсами відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 21.12.2012 року №1404.

Платник податку зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. Тобто, останнім днем сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної у податковій декларації буде – 19 серпня 2013 року. Відповідна норма передбачена статтями 49, 57 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями).

Центри обслуговування платників податків Вінницької області готові надати кваліфіковані консультації щодо декларування та сплати податкових зобов’язань. Наразі ж найоптимальнішим способом для подачі декларацій є електронне звітування.



Переглядів: 3560
Поширень: 0