Загалом з початку року до електронної подачі звітності з використанням сертифікованого ключа долучилось більше 12 тисяч вінничан. Їхніми власниками, зокрема, стали близько 7,7 тисяч клієнтів. Як свідчить статистика, переважна більшість з них 5,3 тисячі або майже 70 % – це фізичні особи, 2,4 тисячі – юридичні.

Наразі, на Вінниччині ключами електронного цифрового підпису, безкоштовно отриманими в місцевих Центрах, користується майже 10,2 тисячі суб’єктів господарювання, які отримали понад 16 тисяч сертифікатів.

Фахівці підрозділів Міндоходів регіону констатують зростання попиту на „електронні ключі”. Пов’язують це, в-першу чергу, із збільшенням електронних сервісів і можливістю використання електронного цифрового підпису не тільки для подання податкової звітності та оформлення митних декларацій. Наразі за наявності електронного цифрового підпису в режимі он-лайн можна звітувати ще й до Пенсійного фонду та органів державної статистики. А незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді, що дасть можливість з допомогою „електронного ключа” автоматично формувати та направляти до органів Міндоходів податкову звітність. Знадобляться ключі і тим підприємцям-єдинникам, які з нового року забажають „замовити” собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки.

Додамо, послуги електронного цифрового підпису – зручний та сучасний спосіб не тільки спростити документообіг суб’єктам підприємницької діяльності, але й застрахувати свою інтелектуальну власність будь-якому громадянину, який користується електронною поштою.

Відтак, головне управління Міндоходів у Вінницькій області ще раз нагадує, суб’єктам підприємництва регіону та громадянам, що посилені сертифікати відкритих ключів підприємства можна безкоштовно отримати в трьох пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів, які діють при Вінницькій, Жмеринській та Крижопільській ОДПІ. Окрім того, це можна зробити під час виїздів фахівців з оформлення безкоштовних ключів до районних інспекцій за попереднім замовленням.

Детально ознайомитися з бланками документів, зразками їх заповнення, переліком необхідних для реєстрації документів для отримання безкоштовного ключа кожен платник податків може на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД .



Переглядів: 3896
Поширень: 0