Якщо на І-ІІІ квартали 2012 року кількість запланованих до перевірки суб’єктів господарювання–юридичних осіб становила 109 осіб, то за аналогічний період звітного року – 59.

Серед іншого, посадовець зазначила, що з метою створення комфортних умов діяльності та зменшення адміністративного тиску на сумлінних платників податків, підрозділи Міндоходів відтепер акцентують увагу на виключно ризикових підприємствах або тих, хто використовує у своїй роботі незаконні схеми операцій. Зокрема, на таких, по яким за результатами аналізу наявних інформаційних баз встановлено ризики щодо можливого ухилення від оподаткування. Правильність цього вибору підтверджується. Якщо сума узгоджених податкових зобов’язань на одну планову перевірку в січні–липні минулого року складала 241,7 тис. грн., то вже цьогоріч вона зросла на 29 тис.грн.

Відтак, за результатами контрольно-перевірочної роботи за 7 місяців 2013 року до Зведеного бюджету забезпечено надходжень в сумі 48,1 млн.грн., що на 6,6 млн.грн. більше показника минулого року. Окрім того, за результатами проведених перевірок збиткових підприємств зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 15,1 млн.грн., чим упереджено несплату податку на прибуток в наступних податкових періодах на 3,2 млн.грн.

Також, впродовж цього періоду за результатами контрольно-перевірочної роботи на 19,9 млн. грн. зменшено залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів.

Звертаючись до учасників зібрання Ірина Зленко наголосила, на жорсткій позиції підрозділів Міндоходів стосовно „мінімізаторів та ухилянтів”. Натомість гарантувала сумлінному підприємництву та прозорому бізнесу преференції у вигляді поліпшення якості сервісних послуг, у т.ч. і електронних.



Переглядів: 3372
Поширень: 0