"Вінницяобленерго" воно стимулюватиме до підвищення якості послуг та ефективної діяльності, аби скоротити неефективні витрати та забезпечити залучення інвестицій.

- Перехід обленерго на стимулююче регулювання можливий лише при відсутності заборгованості за електроенергію перед "Енергоринком" або наявності договорів про реструктуризацію такої заборгованості та в разі проведення оцінки активів згідно із відповідною методикою і позитивною рецензією Фонду державного майна звіту про оцінку, - каже генеральний директор "Вінницяобленерго" Юрій Касіч. - "Вінницяобленерго" на сьогоднішній день повністю відповідає усім проголошеним вимогам. Відповідну ліцензію плануємо отримати до 29 вересня цього року. Як одна з кращих компаній України, ми здійснимо перехід до стимулюючого регулювання з початку 2014 року.

За словами Юрія Касіча, переваги стимулюючого регулювання цін для споживачів електроенергії очевидні. Адже суттєво підвищиться якість та надійність послуг з енергопостачання та знизяться темпи зростання тарифів на електричну енергію.

З іншого боку, енергетики не гарантують, що у зв\'язку з переходом на стимулююче регулювання вінничани оплачуватимуть електрику за старими цінами.

- Ми провели розрахунки, які показують, що перехід на стимулююче регулювання не повинно призвести до зростання цін для роздрібних споживачів, - говорить Юрій Касіч. - Але остаточне рішення з цього приводу прийматиме КНКРЕ (національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики - Авт.)

За словами Юрія Касіча, ні спрогнозувати, ні якимось чином вплинути на це рішення "Вінницяобленерго" не зможе.


 



Переглядів: 4038
Поширень: 0