Міністерство доходів і зборів України розширюватиме співпрацю з Європейським офісом по боротьбі із шахрайством (OLAF) у контексті боротьби з незаконним обігом тютюнових виробів, а також шахрайством та економічними злочинами. Про це домовились Міністр доходів і зборів Олександр Клименко та генеральний директор OLAF Джованні Кесслер.

Подолати контрабанду та незаконне виготовлення цигарок зацікавлені і в Україні, і в Європі. Адже ЄС від тютюнового шахрайства втрачає щорічно до 10 мільярдів євро. «70% сплати акцизного податку в Україні припадає на тютюнову галузь. І тому неможливо недооцінити важливість боротьби в цьому напрямку. Тож ми розуміємо, що ця проблема є транснаціональною» - зауважив Олександр Клименко.

Міністерство доходів і зборів приділяє велику увагу взаємодії з Офісом щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів. Загалом з початку 2013 року завдяки діям співробітників Міністерства з незаконного обігу було вилучено 148 млн. штук цигарок, у тому числі 78 млн. цигарок контрабандного походження. Особливу увагу Міністерство приділяє перекриттю каналів контрабанди сигарет до країн Європейського Союзу, які проходять через територію Вінницької, Волинської, Закарпатської, Львівської, Одеської та Чернівецької областей України. До слова на Вінниччині контрабанда тютюновими виробами – на другому місці за кількістю митних правопорушень (з початку року – 189 випадків - понад 378 тис. сигарет на суму 80 418 грн).

В рамках співпраці з OLAF планується активізувати обмін інформацією щодо незаконного обігу тютюнових виробів, а спільні операції проводитимуться не тільки на кордоні, а й в середині країни.

Довідково

Домовленість про співробітництво між Міністерством доходів і зборів України та Європейським офісом по боротьбі з шахрайством щодо запобігання незаконного переміщення тютюнових виробів була підписана 6 червня 2013 року у Брюсселі.



Переглядів: 3803
Поширень: 0