На веб-порталі Міндоходів оприлюднено Наказ (№458 від 9 вересня 2013 року), яким затверджено Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників.

Порядком визначено, за яким правилами обліковуватимуться та зніматимуться з обліку платники ЄСВ, а також як змінюватимуться облікові данні.

Так, зокрема, взяття на облік платників єдиного внеску здійснюється за місцезнаходженням або місцем проживання на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором. Отримані відомості надсилаються до Фонду соціального страхування від нещасних випадків для віднесення юридичної чи фізичної особи до класу професійного ризику виробництва. По його отриманні вносяться відповідні відомості до реєстру страхувальників. Датою взяття на облік вважається дата внесення платника до реєстру страхувальників.

Нагадуємо, що суми нарахованого єдиного внеску сплачуються на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України. Їх розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри»

Звітність в електронному вигляді платники повинні надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України [email protected].



Переглядів: 3640
Поширень: 0