Його, як уже повідомлялось раніше, необхідно сплачувати на нові рахунки, відкриті у органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

Наразі звітність із єдиного соціального внеску до територіальних підрозділів Міндоходів можна подавати на паперових носіях. Разом із тим, платники, які надають перевагу більш зручній формі звітування, мають можливість подати звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді безпосередньо на сервер Міністерства доходів і зборів України.

З цією метою Міндоходів розроблено електронні формати (архів форматів) документів звітності з єдиного внеску. Крім цього, підготовлено довідник відповідності кодів органів Міндоходів та кодів органів Пенсійного фонду для використання розробниками програмного забезпечення при формуванні xml-файлів (довідник). Ознайомитися з цими документами можна на веб-порталі Міністерства.

Важливий нюанс! При поданні звітності в електронному вигляді необхідно використовувати цифровий підпис. На Вінниччині отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів, що діють при Вінницькій, Крижопільській та Жмеринській ОДПІ.


Переглядів: 4493
Поширень: 0