Загалом, з початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) ними внесено 199 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень, у т.ч. 69 про тяжкі та особливо тяжкі. Про це говорить заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай.

Щодо статистики, то майже 50 відсотків повідомлень внесено до ЄРДР за ст. 212 КК України, з них за ч.3 ст.212 КК України, а саме, щодо ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах, 39 кримінальних правопорушення. Ще 17% злочинів кваліфіковано за ст. 204 КК України – незаконне виготовлення, зберігання або збут алкогольної або іншої підакцизної продукції. За ст. 191 КК України – привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, викрито 12% правопорушень.

В ході проведення слідчими досудового розслідування кримінальних проваджень відшкодовано завданих державі збитків на загальну суму 11 млн. 935 тис.грн.. По направлених до суду провадженнях сума відшкодованих збитків склала 6 млн.689 тис.грн., що майже у 2 рази більше всього періоду 2012 року.

Також, накладено арешт на майно порушників у сумі 5,1 млн.грн. Окрім того, на 6,9 млн.грн. з незаконного обігу вилучено ТМЦ. Зокрема, на 2 млн. грн. – сільськогосподарських машин, на 676,6 тис. грн. – спирту, на 1190,5 тис. грн. – алкогольних напоїв, на 359,2 тис.грн. – тютюнових виробів, на 320 тис.грн. – паливно-мастильних матеріалів.

Як наголошує заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай, нині, після реорганізації податкової міліції, слідчо-оперативні підрозділи відходять від такого поняття як „відпрацювання малого та середнього бізнесу”. Свої зусилля вони, насамперед, зосереджують на протидії великим неплатникам податків. А ще працюють виключно з суб’єктами господарювання ризикової категорії. Відтак, у нинішньому форматі слідчі та оперативні підрозділи Міндоходів зорієнтовані на систему раннього виявлення, комплексного відпрацювання та руйнування тіньового сектору економіки.



Переглядів: 2685
Поширень: 0