Наразі на Вінниччині до системи передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв\'язку до органів Міндоходів України приєднано 4548 одиниць касової техніки. Це понад 78 % від з 5824 діючих у регіоні РРО. Про це інформує заступник начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Марія Кисельова.

Посадовець наголошує, що найбільш активними є суб’єкти господарювання, що перебувають на обліку у Гайсинській, Крижопільській та Бершадській ОДПІ. Тут персоніфіковано 96, 94 та 91 відсотків усіх РРО відповідно.

До речі, наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 № 522 затверджено новий Державний реєстр РРО з переліком сучасних моделей, які мають вбудовані модеми, або функціонують у комплекті з модемами. Отож, на сьогодні до переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Всі вони відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів у електронній формі. Натомість, з реєстру виключено ряд старих моделей РРО, які не могли звітувати в електронній формі.

Відтак, Марія Кисельова звертає увагу суб’єктів господарювання регіону, що починаючи з 01.10.2013р. ті з них, хто, продовжить використовувати касову техніку, що виключена з реєстру, порушує вимоги ст.3 Закону України, від 06.07.1995, № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а значить наражає себе на певні фінансові санкції. Тож радить уважно ознайомитись із повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, завітавши на веб-портал Міністерства доходів і зборів на сторінку.


Переглядів: 2568
Поширень: 0