Наразі усі вінницькі підрозділи Міністерства доходів і зборів наполегливо працюють над удосконаленням існуючих сервісів та розширенням можливостей електронного звітування для того, щоб якомога більше платників змогли скористатися сучасними прогресивними формами подання звітності. Активно проводиться роз’яснювальна робота – тільки в жовтні платники регіону мали нагоду відвідати близько 70 семінарів та тренінгів. Для отримання довідок, адміністративних, інформаційних та консультаційних послуг, подання звітності всі Центри обслуговування платників податків області працюють з подовженим графіком: у понеділок, середу та п’ятницю – з 9-00 до 18-00, у вівторок та четвер – з 9-00 до 20-00 та у суботу – з 9-00 до 16-00. Зокрема, тут можна отримати і довідки про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою N 3-ЄСВ. Тільки в Центрі обслуговування Вінницької ОДПІ вже було видано 34 таких довідки.

Про те, що в регіоні зміна адміністратора ЄСВ пройшла вдало – свідчать вчасно здані платниками впродовж жовтня до територіальних органів ГУ Міндоходів у Вінницькій області більш ніж 20 тисяч звітів. За цей же час суб’єкти господарювання області сплатили 332,6 млн.грн. ЄСВ. При цьому, для зручності платників всі кошти, які були помилково перераховані на старі рахунки Пенсійного фонду України, переводяться на рахунки Міндоходів.

Отож, слова подяки Міністра доходів і зборів України Олександра Клименко, висловлені під час прес-конференції всім платникам єдиного соціального внеску за те, що вони зуміли переорієнтуватися на нового адміністратора, а також надали перевагу електронній формі звітування, є додатковим стимулом і для суб’єктів господарювання Вінниччини.

 


Переглядів: 2347
Поширень: 0