Інтерес населення до інвестиційних монет, що випускає для продажу Національний банк України, росте. З 2011 року, з моменту випуску монет, реалізовано понад 41 тисяч штук інвестиційних монет, а за три квартали поточного року реалізовано майже 24 тисячі штук.

У Національному банку кажуть, що такі обсяги реалізації свідчать про високу зацікавленість населення в цій категорії монетної продукції, яка є надійним засобом заощадження коштів та зручним інструментом інвестування. Найбільш вигідним є вкладання коштів в інвестиційні монети на довготривалий термін.

Це підтверджує динаміка світових цін на золото. Наприклад, у 2001 році одна унція золота на Лондонській біржі коштувала близько 300 долларів. Минулого року вартість однієї унції зросла до 1800 долларів. «Зараз ціна на золото впала. Очікується, що знову буде стрибок ціни на дорогоцінні метали, у тому числі на золото, − розповідає заступник начальника управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Вікторія Сузанська. − Зараз гарний період для купівлі монет. На спаді цін краще купувати монети для отримання прибутку у довгостроковій перспективі. Наприклад, тим, хто збирає кошти на навчання дитини, можна порекомендувати кожного року купувати інвестиційні монети та таким чином накопичувати».

Інвестиційні монети – зручний банківський продукт із різним ціновим діапазоном і високим рівнем захисту. Їх привабливість полягає в максимальному наближенні ціни монети до вартості дорогоцінного металу в монеті, а також у високій ліквідності, оскільки є механізм зворотнього викупу інвестиційних монет. Ціни продажу та купівлі інвестиційних монет встановлюються щодня та розміщуються на сайті Національного банку.

«Наші монети дуже красиві, на них зображений захисник «Архістратиг Михаїл». Їх можна купувати як для отримання прибутку, так і у якості гарного подарунку, наприклад, на Новий рік, іменини, весілля», − каже заступник начальника управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Вікторія Сузанська.

Придбати інвестиційні монети можна в будь-якому територіальному управлінні Національного банку та в уповноважених банках, перелік яких також розміщено на сайті Національного банку України.

Приємно зазначити, що інвестиційні монети України привабливі й за кордоном. Протягом 2013 року Національний банк України представляв інвестиційні та пам’ятні монети країни на трьох міжнародних заходах: з 31 січня до 3 лютого 2013 року − на Всесвітньому ярмарку грошей у м. Берлін (Німеччина); з 13 до 17 серпня 2013 року − на Світовому ярмарку грошей у м. Роземонт (Сполучені Штати Америки); з 26 до 28 вересня 2013 року − на Четвертій міжнародній виставці пам’ятних монет COINS-2013 у м. Москва (Росія).

Участь у таких міжнародних заходах дає змогу популяризувати на світовому ринку весь спектр української нумізматичної продукції та інвестиційні монети зокрема. Завдяки таким зусиллям монети України вже реалізується за межами держави.



Переглядів: 4154
Поширень: 0