Вперше серед усіх міністерств, засідання відбулося в он-лайн режимі. Представники громадських організацій регіонів поспілкувалися з міністром Олександром Клименком та задали йому свої запитання. Заступника голови Громадської ради при ГУ Міндоходів і зборів у Вінницькій області Ларису Гусар цікавило питання запровадження електронної перевірки та впливу цього нововведення на бізнес.

засідання громадських рад при Міністерстві доходів і зборів України, Головних управліннях Міндоходів в областях

Найголовніші питання стосувалися змін у податковій та митній політиці після очікуваного підписання Угоди про асоціацію з ЄС. На це очільник Міністерства відповів, що Україна постійно рухається у руслі, тренді директив Євросоюзу. Головне завдання - розвивати доступ до інформації. Підприємцям нашої країни, представникам бізнесу потрібно розкрити максимальні можливості від співпраці з ЄС, пояснити всі переваги аби вони могли сміливо виходити на європейський ринок. Олександр Клименко зазначив, що робота податківців та митників стає прозорішою: „У нас є достатньо інструментів, щоб проконтролювати якість послуг у кожному регіоні. Це і сучасний Моніторинговий центр з найкращими ІТ-рішеннями, за допомогою якого ми можемо цілодобово контролювати роботу митних постів і центрів обслуговування платників податків. І гаряча лінія «Пульс», на яку платники звертаються задля вирішення проблемних питань”. Завдяки їм з початку 2013 року вдалося відповісти на 20 мільйонів запитів від громадян.

Представникам громадськості також презентували основні напрями роботи Департаментів Міндоходів. Формат зустрічі знайшов підтримку членів дорадчих органів, зокрема громадська рада при ГУ Міндоходів Вінниччини вирішила провести засідання комісії. На засіданні підготують пропозиції, стосовно тих питань митного та податкового законодавства, які обговорювались на зустрічі.



Переглядів: 3258
Поширень: 0