Так з початку року працівники Головного управління Міндоходів у Вінницькій області провели 118 перевірок бізнесовців, які займаються торгівлею алкоголем та тютюном. В результаті виявлено 82 правопорушення законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Про це повідомив на брифінгу начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Вінницькій області Олег Середюк.

«Найпопулярніше» порушення – 29 фактів - продаж цих товарів без ліцензій. Також мали місце 15 фактів роздрібної торгівлі алкоголем за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни, 10 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами цигарок. Продукцію з підробними марками акцизного податку використовували 22 торговця.

В результаті застосування до порушників фінансових санкцій бюджет доотримав більше 288 тис. гривень. А тих підприємців, що продавали алкоголь та цигарки неповнолітнім, позбавлено ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ( 2 – алкогольні напої, 2 – тютюнові вироби).



Переглядів: 3009
Поширень: 0