У порівнянні з літнім періодом, кількість вакансій практично не змінилася. Якщо літо було активним і динамічним, то осінь стала періодом політичної та економічної нестабільності. Тому, в порівнянні з жовтнем, у листопаді ринок праці виріс трохи менше, ніж на 5%. Але за три осінніх місяці 2013 року пропозицій про роботу надійшло на 18% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року, тож осінь можна назвати продовженням активного літнього зростання.

У листопаді найбільше вакансій пропонували спеціалістам у сфері продажів, проте за підсумками осені лідером за кількістю пропозицій стала все ж таки сфера «Інформаційні технології». Третє місце в осінньому топі зайняли вакансії для маркетологів. Втім, незважаючи на те що запити на офісних спеціалістів дуже великі, четверте місце за кількістю пропозицій належить проф. сфері «Виробництво», де найчастіше шукають інженерів, технологів, управлінців у виробничій сфері. Замикають п’ятірку найчисленніших пропозицій вакансії для адміністративного персоналу.

ТОП-10 зарплат у Києві (осінь 2013)

Восени на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна із зазначенням зарплат було опубліковано близько 18% всіх пропозицій про роботу. Найвищі зарплати традиційно пропонували спеціалістам у сфері інформаційних технологій і керівникам вищої ланки. Саме із таких вакансій майже цілковито складається ТОП-100 найбільш високооплачуваних спеціалістів.

 

 
Професія
Зарплата
1
Директор з управління комерційною нерухомістю
Від 60 тис. грн.
2
Директор з будівництва
Від 50 тис. грн.
3
Управляючий VIP-рестораном
Від 40 тис. грн.
4
Директор з логістики та закупівель (промислова упаковка)
Від 35 тис. грн.
5
Python Team Lead
Від 32 тис. грн.
6
Технічний директор роздрібної торгової компанії
Від 32 тис. грн.
7
Технічний директор (британський стартап розробки мобільних додатків)
Від 32 тис. грн.
8
Team Lead/Senior С++ Developer
Від 30 тис. грн.
9
Провідний Delphi програміст
30 тис. грн.
10
Директор із розвитку (Україна)
Від 24 тис. грн.
 

Слід відзначити ще одну важливу тенденцію. У топі найвищих зарплат усе частіше почали з’являтися вакансії, розміщені із зазначенням українських регіонів, переважно столиці, але з пропозицією переїзду за кордон, як правило, в Росію. Найчастіше вказані в таких вакансіях зарплати знаходяться на рівні вище середнього. Але не можна стверджувати, що рівень оплати в таких пропозиціях суттєво перевищує зарплати від українських роботодавців.

ТОП-10 осінніх зарплат у регіонах

За три осінні місяці із зазначенням  заробітної платні в регіонах України  було опубліковано тільки 15% пропозицій роботи. Цього разу, на відміну від  попередніх місяців, ТОП-100, як і ТОП-10, майже цілком представлений східними і південними регіонами країни й вакансіями для програмістів та розробників. Традиційні виробничі спеціалісти, необхідні практично у всіх регіонах країни, восени в ТОП-10 представлені тільки двома вакансіями.

 

 
Професія
Регіон
Зарплата
1
Менеджер виробничих проектів
Донецьк
18-32 тис. грн.
2
C/C++ Team Lead
Донецьк
22-28 тис. грн.
3
Провідний розробник С++
Одеса
До 28 тис. грн.
4
Директор заводу ЗБВ
Донецьк
від 18 тис. грн.
5
Управляючий ресторану
Ялта
Від 16 до 24 тис. грн.
6
Lead developer .NET
Сімферополь
Від 16 тис. грн.
7
Директор бутіка
Дніпропетровськ
Від 16 тис. грн.
8
Python Developer
Донецьк
16 тис. грн.
9
Senior PHP Developer
Одеса
15 тис. грн.
10
Директор СТО
Сімферополь
15 тис. грн.
 

Затребуваність спеціалістів

Осінь — період традиційної активності пошукачів. Найактивніше роботу шукають менеджери з продажів, ті, хто лише починає свою кар’єру, ТОП-менеджери, фінансисти і бухгалтери.

Найнижчі  значення hh.Індексу (відношення кількості резюме до кількості вакансій) і найвища затребуваність спеціалістів традиційно спостерігається в таких проф. сферах, як «Продажі», «ІТ, Телеком», «Виробництво», «Медицина» і «Страхування».

 Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в листопаді 2013 року.


Переглядів: 3185
Поширень: 0