«Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено. Ця ініціатива була висунута бізнесом, і ми її підтримали. Впевнений, що цей крок надасть підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, стимули для зростання та розвитку, що, у свою чергу, сприятиме збільшенню відрахувань до бюджету», – наголосив Олександр Клименко.

Міністр також підкреслив, що спрощена система оподаткування виправдала себе як з точки зору зростання підприємницької ініціативи, так і з точки зору надходжень до бюджету.

За словами Міністра, сьогодні на спрощеній системі працюють майже 1,5 млн. суб’єктів господарювання. Тільки за останній рік новими платниками єдиного податку стали більше 62 тисяч підприємців. Найбільш інтенсивно - на 23% - протягом року збільшувалася кількість підприємців третьої групи, на якій зараз працюють майже 300 тисяч платників.

«Враховуючи ті побоювання, які висловлював бізнес під час податкового майдану, вважаю це показовим результатом вірності прийнятих два роки тому рішень. І хоча податки і збори від малого і середнього бізнесу сьогодні забезпечують біля 2% від загальних надходжень до бюджету, ми високо цінуємо ваш внесок в національну економіку», – зазначив Олександр Клименко.

Міністр запевнив, що робота над дерегуляцією, спрощенням податкових і митних процедур для малого і середнього бізнесу продовжиться й у наступному році.

Зокрема, з 2014 року підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування, отримають можливість ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично, на підставі даних книги подавати податкову звітність в режимі онлайн. Окрім цього, з 1 січня підприємці - «спрощенці» першими зможуть оцінити переваги такої новації як сервіс електронних перевірок. Ця процедура дозволить проводити аудит бухгалтерської звітності дистанційно, не відволікаючи підприємця від його основної діяльності. З 2015 року цю можливість отримають всі представники малого та середнього бізнесу, а з 2016 року – й інші платники податків.



Переглядів: 3110
Поширень: 0