Про це у ході зустрічі з платниками податків області повідомив начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик.

Таке послаблення податкового тиску, підкреслює посадовець, не вплинуло на результативність, а навіть навпаки. Завдяки ретельному доперевірочному аналізу отриманої від платників податкової звітності, моніторингу фінансово-господарських ризиків, і як наслідок, відбору до перевірок лише потенційних порушників, сума донарахованих узгоджених податкових зобов’язань зросла майже удвічі. Загалом, за завершеними впродовж 11 місяців звітного року 146 плановими та 906 позаплановими перевірками суб’єктів господарювання-юридичних осіб, пред’явлено до погашення 146,4 млн.грн. проти 74,3 млн. грн. 2012 року.

Підсумовуючи тему, Геннадій Федик, зазначив, що така тенденція дозволяє констатувати – бізнес стимулює не стільки загроза застосування штрафних санкцій, скільки усвідомлення та прийняття позитивних змін, які відбулися на рівні держави протягом 2013 року, у сфері податкової, митної, інвестиційної політики. І відзначити це напередодні річниці Міністерства доходів і зборів є досить приємним моментом, наголосив посадовець.

Додамо, що у подальшому, підвищити якість і зменшити термін проведення аудиту міндоходівці планують за рахунок запровадження електронних перевірок. Зазначена ініціатива розпочне діяти із 1 січня 2014 року. Першими відчути переваги електронних перевірок зможуть платники, що використовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.



Переглядів: 2616
Поширень: 0