На початку зустрічі міністр доходів і зборів Олександр Клименко сказав: «За цей рік ми провели повну інтеграцію двох служб, оптимізували свою організаційну структуру, в кожному регіоні були сформували дієві територіальні органи із чітким розподілом функцій та повноважень. Ми стали єдиною командою із спільною місією, цілями і цінностями. Втілюючи у життя інновації, ми враховували, в першу чергу, очікування від Міністерства громадян, бізнесу і держави».

На питання Вінницьких журналістів відповів Міністр доходів і зборів

Був присутнім на прес-конференції директор компанії Research and Branding Group, яка протягом грудня 2013 року проводила соціологічне дослідження рівня задоволення громадян роботою Міністерства доходів та зборів. У своєму виступі Євген Копатько зазначив, що у дослідженнях взяли участь 245 керівників українських, американських і європейських підприємств інвесторів, що працюють в 24-х областях України і АР Крим. Всі напрацювання Міндоходів за рік та взагалі створення Міністерства доходів і зборів більшість платників податків оцінюють позитивно. Також він додав, що найбільш популярними сервісами для платників залишаються «Електронна звітність» (90,2%), «Єдина база податкових знань» (82,0%) та «Реєстр платників ПДВ» (79,3%). За півроку значно зріс рівень задоволеності суб’єктів підприємницької діяльності такими електронними та інформаційними сервісами податкової служби, як гаряча лінія «Пульс» та «Єдина база податкових знань». Підприємці звертають увагу на підвищення якості інформаційних матеріалів та доступності інформації, що надається Міндоходів.

Прес-конференція відбулась за участі начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадія Федика. Головне питання озвучене міністру від Вінницької області стосувалось загального декларування доходів громадян. На це міністр відповів, що до кінця поточного тижня буде створена модель розвитку та функціонування цієї теми. Її розроблять за участі іноземних консультантів і провідних вітчизняних фахівців, обов’язково обговорять з громадськістю, аби врахувати всі відгуки.
В рамках прес-конференції питання міністру Олександру Клименку могли поставити журналісти з кожного обласного центру України.



Переглядів: 2930
Поширень: 0