Йде до завершення опалювальний сезон 2008-2009 років, протягом якого вінничани не відчули перебоїв щодо теплопостачання та гарячого водозабезпечення. «У цьому році опалювальний сезон пройшов як ніколи стабільно, що стосується тисків на газорозподільних станціях та подачі тепла і гарячої води», - зазначив перший заступник міського голови Іван Михайлюк на щотижневій нараді з тепловиками. Після 15 квітня теплопостачальні організації міста перестануть подавати тепло у помешкання вінничан. Саме з цього дня тепловики почнуть підводити підсумки опалювального сезону, що закінчився, та розпочнуть роботи по підготовці до наступного. «Виходячи з аналізу, ми повинні визначити пріоритетні заходи, які необхідно зробити у міжсезонний період, - наголошує Іван Михайлюк. - Хочу відзначити роботу підприємства «Інтергалка», яке минулого тижня швидко ліквідувало порив біля міської лікарні №1, але у наступний підготовчий період нам необхідно забезпечити відпрацювання механізму, щоб подібних ситуацій, принаймні, у закладах охорони здоров\'я та освіти - не ставалося».

За словами першого заступника мера, підприємства теплоенергетики міста з розумінням підійшли до питання розрахунків з ДК «Газ України», про що свідчать 93 % проплат за використаний газ. «Дотації з міського бюджету на покриття різниці у тарифах не передбачено, тому вам необхідно працювати в цьому напрямку і далі, аби забезпечити нормальні розрахунки за газ», - з такими словами звернувся Іван Михайлюк до керівників теплопостачальних організацій. Наразі тепловики міста готують план погашення заборгованості та заключають угоди на постачання газу для забезпечення домівок вінничан гарячим водопостачанням у міжсезонний період.

Розрахунки городян за спожиті у лютому тепло та гарячу воду перед теплопостачальними організаціями склали 85 %. Наразі борги населення - 27 млн. 972 тис. грн. Найсумлінніші по сплаті за послуги - мешканці будинків, які обслуговує підприємство «Моріс». На сьогоднішній день їх проплати сягають майже 90 %. «Після закінчення опалювального сезону - претензійна робота буде першочерговим завданням теплопостачальних організацій, - каже Іван Михайлюк, - адже нам необхідно забезпечити ліквідацію заборгованості до наступного опалювального сезону». Керівники теплопостачальних організацій щотижня будуть звітувати щодо проходження справ по боржниках у судах.


Переглядів: 3448
Поширень: 0