Згідно з проектом, право на отримання статусу „зразкового” мають платники, які є виробниками продукції на митній території України, перебувають на загальній системі оподаткування та зареєстровані платниками податку на додану вартість. Претенденти також мають відповідати критеріям, визначеним для набуття такого статусу.

Зокрема, вони повинні своєчасно подавати податкову звітність та не мати протягом звітного року заборгованості перед бюджетом. При цьому середня чисельність найманих працівників такого суб’єкта господарювання повинна перевищувати 50 осіб, а їх заробітна плата не менш ніж у 5 разів бути більшою за мінімальну.

Окрім цього, обов’язковою є і відповідність „зразкових платників” критеріям автоматичного відшкодування ПДВ.

У свою чергу для зразкових платників Міндоходів пропонує Програму підтримки. Так, наприклад, такі підприємства планово перевірятимуться не частіше одного разу на три календарних роки, а камеральна перевірка податкової звітності з ПДВ триватиме лише 5 робочих днів.

Крім того, платники з цим статусом у скорочені терміни отримуватимуть податкові консультації та адмінпослуги. Наприклад, довідка про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, які контролюються Міндоходів, видаватиметься протягом 3-х робочих днів.

Такі переваги, впевнені у Міністерстві, стануть стимулом щодо дотримання податкового та митного законодавства платниками податків. До того ж це спростить адміністрування податків для сумлінних платників та сприятиме поліпшенню бізнес-клімату.



Переглядів: 2756
Поширень: 0