За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, з підприємством було укладено договір підряду про виконання робіт з капітального ремонту психоневрологічного будинку-інтернату одного з районів області.

Попередньо оперативниками було встановлено, що в ході ремонту директор вніс до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про кількість витраченого матеріалу, чим необґрунтовано завищив вартість виконаних робіт.

В подальшому, аби отримати кошти, здобуті злочинним шляхом, директор підприємства вчинив декілька незаконних фінансових операцій та перевів безготівкові кошти у готівку.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом та з конфіскацією майна. Триває розслідування.



Переглядів: 3964
Поширень: 0