Посадовець зауважує, що із загальної суми, понад 82 відсотки або більш ніж 264 млн.грн., внесли юридичні особи. Решту плати за землю або понад 57,7 млн. грн. – громадяни.

Додамо, що наразі на Вінниччині платниками земельного податку та орендної плати за землю є понад 7 тисяч юридичних осіб та близько 600 тисяч громадян.

Отож, звертаємо їхню увагу на те, що відповідно до пункту 289.1 статті 289 Податкового кодексу України для визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності використовується нормативна грошова оцінка землі. За інформацією Державного агентства земельних ресурсів України, що здійснює державну політику у сфері земельних відносин, управління у сфері оцінки земель та земельних ділянок, у 2014 році до нормативної грошової оцінки 2013 року має застосовуватись коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,0 (оскільки індекс споживчих цін за 2013 рік дорівнює 100,5%).

Відтак, Геннадій Федик ще раз закликає вінницьких власників землі та землекористувачів – юридичних осіб та громадян до своєчасних розрахунків із бюджетом. Адже кошти у вигляді земельного податку ідуть до скарбничок місцевих громад та використовуються ними на розвиток або вирішення соціально-економічних питань.



Переглядів: 2846
Поширень: 0