Про це під час зустрічі з представниками бізнесу Могилів-Подільського регіону поінформував начальник ГУ Міндоходів Геннадій Федик.

Серед іншого посадовець зауважив, що у трійці бюджетоформуючих платежів для місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Він становить майже 81% від усіх надходжень або 115 млн. грн. Наступним платежем за величиною є плата за землю – 15,8% або 22,6 млн. грн. Замикає трійку лідерів єдиний податок для суб’єктів підприємництва 15% або 21,4 млн. грн.

Досягти таких результатів, переконаний Геннадій Федик вдалось, насамперед, за рахунок сумлінності вінницьких платників податків, активізації співпраці з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування в частині встановлення ставок на місцеві податки та збори, з поправкою на економічну ситуацію в регіоні. А також створенню максимально комфортних умов для започаткування та ведення бізнесу в області та залучення іноземних інвестицій.

До речі, за останнім показником область у 2013 році спрацювала з позитивом. Обсяг внесених з початку інвестування в економіку області прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) на 1 жовтня 2013 р. становив 269,9 млн.дол., що на 8,7% більше обсягів інвестицій на початок 2013 р. В розрахунку на одного мешканця Вінниччини - це 166,3 дол.

Переважну більшість інвестицій або 80,9% від загального обсягу внесено з країн ЄС – 218,3 млн.дол. Щодо географії інвестицій, то вони надійшли з 50 країн світу. До п’ятірки основних інвесторів, на які припадає 73,1% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Австрія, Кіпр, Франція, Німеччина та Польща.

Утім заспокоюватись ще рано, вважає Геннадій Федик. Наразі, для виконання місцевих бюджетів міндоходівці особливу увагу приділятимуть декларуванню громадянами доходів, легалізації тіньової занятості населення та ліквідації зарплатних боргів.



Переглядів: 3310
Поширень: 0