Більшість декларантів, а саме – 107 осіб, заявили про дохід отриманий як подарунок або спадщину. Дохід від продажу сільськогосподарської продукції показали 67 осіб, від здачі в оренду нерухомого майна – 42. А фінансові надходження з-за кордону задекларували 2-є жителів Вінниччини.

За проведеними перерахунками декларанти сплатять до бюджету понад 650 тис. грн.

Начальник Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик нагадує, що платники можуть економити свій час та зробити процедуру декларування більш зручною та швидкою, скориставшись електронним сервісом Міндоходів „Декларування он-лайн. Для цього потрібно зайти до мережі Інтернет за посиланням http://minrd.gov.ua/incomedecl.

Також керівник зазначає, що на Вінниччині у податкових інспекціях Міндоходів ті їх відділеннях створені всі умови для того, щоб громадяни з мінімальною затратою зусиль виконали свій конституційний обов’язок – задекларували доходи отримані у 2013 році.

Принагідно зауважимо, що в Україні триває обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян. Усі небайдужі жителі нашої країни можуть взяти у ньому участь. Свої пропозиції можна залишити на форумі офіційного порталу Міндоходів, або надіслати за електронною адресою [email protected].
 



Переглядів: 3091
Поширень: 0