За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, під час проведення перевірки суб\'єкту господарської діяльності було встановлено, що підприємство ніколи не знаходилось за адресою, вказаною при реєстрації у податковій.

Як з’ясувалось, у 2011 році з метою прикриття своєї незаконної діяльності підприємство було переєстровано на піставну особу, яка стала єдиним засновником, директором та головним бухгалтером цього підприємства. Жодних фінансово-господарських документів даного підприємства засновник не підписував, робіт не виконував та послуг не надавав.

В подальшому, імітуючи проведення фінансово-господарських операцій та штучно формуючи валові витрати, підприємство надало податкову вигоду іншим суб’єктам господарської діяльності. Використовуючи реквізити даного підприємства, було створено видимість проведення цим підприємством фінансово-господарських операцій з поставки товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 2 млн. гривень та надано до податкової інспекції Вінницької області декларації з ПДВ за 2011 - 2012 роки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України. Тож організатору фінансової афери загрожує штраф до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 3980
Поширень: 0