Про це повідомив на прес-конференції голова облдержадміністрації Олександр Домбровський. Відповідні пропозиції щодо внесення змін до бюджету сесія обласної Ради розгляне за тиждень.

В області занепокоєні відсутністю чітко визначеної політики щодо стратегічного розвитку держави та фінансування так званих капітальних видатків – тобто будівництва та реконструкції об’єктів. Переліку таких об’єктів, які будуть підтримуватися з держбюджету, досі немає, як немає і часу в регіонах його чекати, щоб розпочинати роботи.

Як повідомив голова облдержадміністрації, обласне фінансове управління провело повну інвентаризацію обласного бюджету 2009 по видатках головних управлінь гуманітарного блоку. За рахунок економії та перерозподілу, область отримала можливість спрямувати 14 млн. грн. у галузь освіти, 15 млн. – в охорону здоров’я, 2 млн. – в культуру. Ще 13 мільйонів буде використано в рамках екологічного фонду.

Винайдений внутрішньообласний ресурс облдержадміністрація пропонуватиме для затвердження обласною Радою як видатків капітального характеру.


Переглядів: 3287
Поширень: 0