Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зустрівся 31 березня з керуючим партнером агентства стратегічних рішень Мариною Голуб, яка займається просуванням програм ЄБРР у регіонах.

«Європейський банк реконструкції та розвитку збільшив грантову підтримку для малого та середнього бізнесу в Україні. Цього року 100 підприємств можуть отримати допомогу на розвиток бізнесу, в середньому це – від 10 до 20 тис. євро,- повідомила Марина Голуб. - Хоч ця програма діє вже 4 роки, однак сьогодні у ЄБРР є справді велике бажання допомогти коштами українським бізнесменам, зокрема і представникам малого та середнього бізнесу Вінниччини».

Вона пояснила, що ЄБРР у рамках грантової підтримки допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно перетворити їхній бізнес, надає гранти для часткової компенсації оплати їх послуг, відшкодовуючи до 70 % витрат.

"Консультації надають в спеціалізованих галузях знань, у тому числі: стратегія, маркетинг, управління фінансами, пошук партнерів, управління якістю, раціональне енергокористування, охорона навколишнього середовища, тощо", - пояснила Марина Голуб.

За її словами, ЄБРР не тільки допомагає компаніям залучити висококваліфікованих консультантів і компенсувати оплату їх послуг, а й виступає гарантом професійного консалтингу. «Мета Програми - створити в Україні стійкий конкурентний ринок консультування з ведення бізнесу", - зазначила експерт. Від подачі заявки підприємством до отримання коштів, як правило, проходить не більше двох місяців.

Заступник голови ОДА обговорив з експертом програми ЄБРР умови та термін проведення консультацій.



Переглядів: 4243
Поширень: 0