Перевізники підвищують плату через зростання цін на бензин, а особливо на дизпаливо (подорожчало майже на гривню через збільшення акцизу з 46 до 128 євро/т).

У Києві на середу, 9 квітня, теж намічено масове підвищення вартості поїздки на гривню - в середньому з 3 до 4 грн.

Так, на маршруті Вишневе-Поділ проїзд вже подорожчав на 1 грн і коштує тепер 6 грн, а на одному з маршрутів на Оболоні - до 4 грн. На деяких маршрутах вже з кінця березня беруть 3 грн. замість 2,50.

На рекордні 2 грн. вартість проїзду підвищили на приміських маршрутах з Києва у напрямку Бучі та Немішаєво.

З 11 квітня почнуть більше платити харків\'яни: на міських маршрутах замість 3-3,5 грн. стане 3,5-4 грн, на приміських не 8-9, а 9-11 грн. Перевізники запевняють, що змушені йти на підвищення тарифів через подорожчання пального і запчастин.

"Приміром, запчастини подорожчали в 4-5 разів, у нас немає виручки, як можна вижити в таких умовах?" - пояснив Сегодня начальник експлуатації компанії-перевізника Олександр Пархоменко.

У вівторок, 8 квітня, депутати міської влади Одеси вирішили підняти ціни на маршрутки на 50 коп. - з 2,5 до 3 грн, хоча спочатку планували до 3,5 грн.

У Полтаві проїзд в автобусах і маршрутках з понеділка, 6 квітня, подорожчав на 50 копійок - до 2,5 грн.

У Львівській міськраді повідомили, що є лише проект постанови, в кінці квітня засідатиме виконком і вони вже приймуть рішення підвищувати чи ні. Перевізники хотіли б підвищити плату за проїзд з 2-2,5 до 3 грн.

Поки не визначилися з тарифами в Донецьку: за словами міського голови Олександра Лук\'янченка, до нього звертаються перевізники, щоб збільшити ціни, але не уточнив, на скільки.

Експерти впевнені, що підвищення проїзду обґрунтовано. "Тарифи не зростали вже років з два, а бензин за цей час подорожчав на 3 грн", - говорить президент Украналітцентра Олександр Охріменко.



Переглядів: 3888
Поширень: 0