У структурі бюджетів усіх рівнів у січні-березні нинішнього року порівняно з минулорічним аналогічним періодом питома вага місцевих бюджетів зросла з 48,9% до 57,5%. Про це повідомляє координаційно-моніторингове управління ГУ Міндоходів у області.

Як і раніше, найбільші суми надходжень забезпечують підприємства промисловості. Так за січень-березень до бюджетів всіх рівнів ними сплачено більше третини від загального збору платежів по області, а до державного бюджету – більше половини від загального збору податків. При цьому серед підприємств промисловості домінуюче положення в надходженнях належить харчовій галузі. Її доля в надходженнях зведеного бюджету складає майже 38%, а до державного бюджету - 39 %. В свою чергу, в надходженнях харчової галузі найбільшу питому вагу займає виробництво молочних продуктів та морозива – майже 33%.

Підприємствами, що займаються виробництвом та розподіленням електроенергії, газу та води внесено до бюджетів усіх рівнів 115,4 млн.грн., що складає 33,8 % від суми сплачених підприємствами області.

Питома вага надходжень в Зведеному бюджеті від підприємств, що займаються торгівлею – 8,8% (83,9млн.грн.), сільським господарством становить 7,8% (сплачено 73,8 млн.грн.), транспортом та зв’язком – 6,9% (65,6 млн.грн.), будівництвом – 3,4% (32,1 млн.грн.), операціями з нерухомим майном, орендою, інжинірингом та наданням послуг підприємцям – 2,3% (21,9 млн.грн.).
 



Переглядів: 2977
Поширень: 0