Протягом активної фази операції “Акциз-2014” співробітниками слідчо-оперативних підрозділів Міндоходів Вінниччини з незаконного обігу вилучено алкогольно-тютюнової продукції на суму понад 2,5 млн. грн. Зокрема, більш як 2,3 тисяч літрів лікеро-горілчаних виробів на суму понад 300 тис. грн., майже 35 тисяч пачок тютюнових виробів більш ніж на півмільйона гривень, а також більше ніж на 1,5 млн. грн. спирту.

Крім того, з незаконного обігу вилучено близько 1200 пляшок незаконно виготовленої горілки з зображенням «Козачка» на марках акцизного податку (продукція з таким зображенням перебувала в повному тіньовому обігу).

Припинено діяльність міжрегіонального підпільного виробництва алкогольного фальсифікату з розгалуженою мережею реалізації нелегальної продукції. За цей період розпочато 5 кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів (ст. 204 КК України).

За словами виконуючого обов’язки заступника начальника головного управління Міндоходів у Вінницькій області – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Сергія Кавуна, проведені заходи дозволяють очистити полиці торговельних мереж від алкогольного та тютюнового фальсифікату, що вже суттєво збільшило надходження коштів від сплати акцизного податку до бюджету держави.



Переглядів: 3093
Поширень: 0