В.о. начальника Вінницької митниці Міндоходів Олександр Савчук прокоментував прийнятий 08.04.2014 року Закон України №1191-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль», який набрав чинності з дня його опублікування.

Цим Законом скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та акцизний збір з вантажних автомобілів,  за які при ввезенні на митну територію України не було сплачено акцизного податку і які в установленому законодавством порядку подаються до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації у зв’язку зі зміною моделі транспортного засобу, яка до переобладнання відповідала товарній позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД (вантажні автомобілі), а після переобладнання відповідає товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД (тобто легкові автомобілі).

За словами Олександра Савчука, скасування цих вимог Податкового кодексу позитивно вплинуло на об’єми ввезення до України легкових та вантажних автомобілів. Зокрема збільшилась кількість митних оформлень на Вінницькій митниці Міндоходів. Так, за період з 22.04.2014 року по 06.05.2014 року було здійснено митне оформлення 126 транспортних засобів. Для порівняння, за 9 робочих днів, що передували 22 квітня 2014 року було оформлено 53 транспортних засоби.

«Збільшення об’ємів ввезення транспортних засобів в Україну забезпечить надходження додаткових митних платежів до бюджетів всіх рівнів», - зазначив очільник митниці.



Переглядів: 3038
Поширень: 0