З 1 червня 2014 року видачу сертифікатів на товари українського походження, що експортуються до держав Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), до складу якої входять Швейцарія, Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн, будуть здійснювати митниці Міндоходів.

Відповідно до пункту 1 статті 18 Правил до Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ, ратифікованої Законом України від 07 грудня 2011 року №4091-VI (далі – Угода), 31 травня 2014 року закінчується дворічний перехідний період видачі торгово – промисловими палатами України сертифікатів з перевезення товарів з України за формою «EUR.1» (далі – сертифікат).

Сертифікат видається безоплатно на одну партію товарів, що експортуються, уповноваженою на це посадовою особою митниці Міндоходів під час здійснення /гарантування або після експорту товару у випадках, встановлених Угодою.

Термін дії сертифіката – 4 місяці з дати його видачі.

Для видачі сертифіката експортер або його уповноважена особа повинен пред’явити митниці Міндоходів такі документи:

  • заяву, що містить декларацію експортера для видачі сертифіката, за формою, визначеною додатком 3а до Угоди;
  • заповнений відповідно до вимог Угоди бланк сертифіката (оригінал сертифіката, дві паперові копії сертифіката);
  • документи, що підтверджують походження товарів з України вказаних у сертифікаті при першій поставці таких товарів до держав ЄАВТ.

Сертифікат видається протягом трьох робочих днів з дня, наступного за днем реєстрації заяви у митниці Міндоходів.

З метою інформаційної підтримки суб’єктів ЗЕД на Головному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України у розділах «Юридичним особам» «Суб’єкти ЗЕД» створено рубрику «Сертифікати з перевезення товарів з України за формою «EUR.1», наповнений інформацією та документами, необхідними для оформлення та заповнення граф сертифікатів, зокрема експортери матимуть можливість отримати в електронному вигляді заяву експортера для видачі сертифікат. Аналогічні документи розміщено на сайті Головного управління Міндоходів у області у розділі «Новини».

За більш детальною інформацію стосовно видачі сертифікатів з перевезення товарів за формою «EUR.1» можна звертатись до відділу митної вартості, класифікації товарів та заходів регулювання ЗЕД Вінницької митниці Міндоходів (телефон (0432) 66-96-32).



Переглядів: 4185
Поширень: 0