Така акція буде тривати 60 днів з дня набрання законом чинності.

При цьому, платник податків не буде притягатись до кримінальної відповідальності за такі дії. Уточнені періоди, які будуть перевірені органами доходів і зборів, не підлягатимуть подальшим перевіркам. У разі, якщо за наслідками перевірки буде встановлено неправильність декларування та прийнято податкове повідомлення-рішення, то платник податків має право заплатити за ним також лише 15% такого зобов’язання, а 85% вважається погашеним. Штрафи та пеня до платника податків не застосовуються.

За словами Першого заступника Міністра доходів і зборів Ігор Білоус ініціатива податкового компромісу належить бізнесу – саме вони хочуть працювати „чисто” і закрити сторінку минулого, коли їх фактично змушували користуватися послугами „майданчиків”. Тому Міндоходів і запропонувало механізм компромісу, який покладено в основу цього законопроекту. На думку розробників законопроекту, така модель компромісу держави та платників податків відповідає міжнародному досвіду та є важелем детінізації економіки та надходження коштів до бюджету.

Наразі розпочалось громадське обговорення законопроекту і міндоходівці сподіваються, що спільно з бізнесом знайдуть оптимальний варіант впровадження цієї ідеї.

Із проектом закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу” можна ознайомитися на сайті Міністерства доходів і зборів.
 



Переглядів: 2884
Поширень: 0