Вони виконували роботу без документально оформлених трудових відносин. Відповідно роботодавці, за таких робітників, не сплачували необхідних податкових платежів, а після проведених перевірок їм, зрештою, довелося заплатити до бюджету більше 88 тисяч гривень податку.

Загалом протягом 2014 року міндоходівці області провели 26 перевірок. Звертали увагу на те, чи дотримуються підприємства, установи, організації, а також фізичні особи-підприємці діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів. Такі заходи дозволили донарахувати до бюджету майже 816 тисяч податку на доходи фізичних осіб. Майже половина цієї суми вже надійшла до місцевої скарбниці.

Також податківці виявили та залучили до оподаткування нові категорії громадян, які надають різні послуги: отримуючи доходи, 368 осіб ухилялись від обов’язкових сплат. Після перевірок вони заплатили до бюджету більше 104-х тисяч гривень.

В. о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан зазначає, що через недобросовісних роботодавців наймані працівники втрачали трудовий стаж та були позбавлені соціального захисту.



Переглядів: 2966
Поширень: 0