Економіка – це базова сфера, яка лежить в основі забезпечення нормальної життєдіяльності міста. Враховуючи це, в Стратегії розвитку «Вінниця:2020» питанню розвитку економіки присвячено окремий розділ, в якому передбачено формування збалансованої нової економічної основи міста.

Розуміючи необхідність створити потужну платформу для розвитку економіки, у місті ще у 2006 році було розроблено схему розподілу території східної промислової частини міста для розташування там нових підприємств і заводів. Це був перший крок, який визначав наміри міської ради активізувати розвиток промислових земель міста та, відповідно, стимулювати ділову активність Вінниці. У той час на державному рівні тоді ще не було Закону про індустріальні парки.

Відповідний закон України був ухвалений в червні 2012 року, а у січні 2013 року була прийнята Постанова уряду Про затвердження Порядку прийняття рішення про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Після того, як на державному рівні з’явились нормативні документи, Вінниця почала процес офіційного створення індустріального парку із включенням його до держреєстру. У минулому році було офіційно відведено та зареєстровано земельну ділянку під ВІП. «Сьогодні на сесії міської ради ми прийняли рішення Про створення Вінницького індустріального парку. Наступним кроком стане формування Концепції і включення цієї території до державного Реєстру індустріальних парків. Таким чином наш індустріальний парк буде представлений на державному рівні. Це дасть нам більш ширші можливості для залучення інвесторів», - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов.



Переглядів: 3553
Поширень: 0