Повідомлення про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги вручено податківцями Вінниччини 557 роботодавцям. Їх проінформовано про 627 платників, які користувалися протягом 2013 року податковою соціальною пільгою більш як за одним місцем роботи.

Відтак, такі порушники мають не лише повністю погасити суму недоплаченого податку з доходів фізичних осіб, а й штраф у розмірі 100 відсотків суми недоплати. Лише після цього громадянин зможе знову подати заяву на застосування податкової соціальної пільги за одним із місць отримання заробітної плати.

Нагадаємо, що на суму податкової соціальної пільги зменшується сума оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати.

Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги, позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 27 січня 2014 року N 86.



Переглядів: 2761
Поширень: 0