Кабінет міністрів затвердив положення про Державну фіскальну службу (ДФС). Таким чином, в Україні остаточно скасовано Міністерство доходів і зборів. Відповідна постанова уряду N236 опублікована в газеті Урядовий кур\'єр.

Згідно з постановою, Державна фіскальна служба є центральним органом виконавчої влади, вона несе відповідальність за реалізацію держполітики у сфері стягування податків, ведення митної справи, адміністрування ЄСВ на загальнообов\'язкове державне соцстрахування.

Крім того, Державна фіскальна служба здійснює державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями у рамках виконання податкового, митного законодавства та правил сплати ЄСВ.

Основними завданнями ДФС, крім реалізації держполітики, визначені: контроль за наповненням бюджету в частині податкових і митних платежів, контроль за виробництвом та обігом спирту, тютюнових виробів, контроль за своєчасністю розрахунків в інвалюті, дотримання правил ведення готівкових розрахунків та контроль за наявністю ліцензій або патентів для здійснення операцій, що підлягають ліцензуванню або патентуванню.

ДФС вправі обмінюватися інформацією з іншими органами влади та аналогічними службами іноземних держав, звертатися до суду в передбачених законом випадках, надавати дозвіл на відкриття та експлуатацію митних складів і брати участь у наданні послуг цифрового підпису.

Керівником ДФС призначений Ігор Білоус. Заступниками голови Державної фіскальної служби стали Володимир Хоменко та Анатолій Макаренко.

Ігор Білоус

Як очікується, Володимир Хоменко на посаді першого заступника глави ГФС займеться сферою діяльності податкової міліції та боротьби з податковими злочинами. Анатолій Макаренко на посаді заступника займатиметься митною службою.



Переглядів: 3957
Поширень: 0