Так, за словами в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослава Продана, із 33 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, що займаються торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами, порушення встановлені у 24 господарників.  

Аудит здійснили працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Вінницькій області після відновлення Наказом Міністерства доходів і зборів України від 04.03.14 № 171 функцій проведення фактичних перевірок.

Як наголошує високопосадовець серед встановлених порушень переважала реалізація, зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку або з підробленими марками акцизного податку – 10 випадків. Наступними у антирейтингу були реалізація, зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку або з підробленими марками акцизного податку та відсутність ліцензій. Це 7 та 6 порушень відповідно. На  торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін та реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років припало по 2 порушення Роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби встановлено у 1 випадку. Сума фінансових санкцій перевищує 213 тис. грн. Окрім того, на винуватців, складено 147 адміністративних протоколів.

Загалом за шість місяців роботи у 2014 році працівники підрозділів Міндоходів Вінниччини вилучили підакцизних товарів на більш ніж 1 млн. 73 тис. грн.  та склали 164 адміністративних протоколи на суму 45,99 тис. грн.. Окрім того, виявили підпільний цех із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв

Підсумовуючи сказане, Мирослав Продан додає, що боротьба з тіньовим виробництвом та обігом підакцизних товарів залишається у пріоритетах роботи служби та додає, що для запобігання ухиленню від оподаткуванням Міністерством доходів і зборів України визначено нові підходи. Відтак, ліквідація економічної злочинності здійснюватиметься за рахунок не лише виявлення та розслідування таких правопорушень, а запровадження європейських механізмів знешкодження тіньового збагачення.



Переглядів: 3006
Поширень: 0