Службові особи підприємства на Вінниччині не нестимуть кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму понад 800 тисяч гривень. Хоча досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ГУ Міндоходів у Вінницькій області, повністю доводить факт безпідставного завищення валових витрат підприємством (суми, з якої не відраховуються податки) та неутримання податку з доходів фізичних осіб.

Не чекаючи спрямування кримінального провадження з обвинувальним висновком до суду, підозрювані повністю відшкодували завдані державі збитки. Таким чином, на порушників закону чекає звільнення від кримінальної відповідальності в порядку ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України – у зв’язку з добровільним відшкодуванням завданих державі збитків. Остаточне рішення має прийняти суд.

- Кінцевим результатом діяльності оперативних та слідчих підрозділів Міндоходів є наповнення державного бюджету. Значно більш важливим для нас є повернення до держказни виведених у тіньовий обіг кошти, ніж факт покарання винних в умисному ухиленні від сплати податків, - відзначає виконуючий обов’язки заступника начальника головного управління Міндоходів у Вінницькій області – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Сергій Кавун. – Бізнес має працювати і сплачувати податки.

Це вже четвертий факт добровільного відшкодування завданих державі збитків у рамках розпочатих кримінальних проваджень у нинішньому році. Бюджет додатково отримав 2,9 млн. грн. надходжень.



Переглядів: 3549
Поширень: 0